Majoritatea afectiunilor ortopedice, atat acute cat si cronice, afectiuni care necesita sau nu tratament chirurgical ortopedic sunt strans legate de procesul de recuperare.

Procesul de recuperare medicala reprezinta cumulul de proceduri de fizioterapie, kinetoterapie care reintegreaza sportivul profesionist sau amator in activitatile normale. Pentru un sportiv de performanta, sportul inseamna mai mult decat placere si sanatate, inseamna modalitate de a-si castiga existenta.

Nevoia colaborarii cu un centru de recuperare este foarte simpla, din punctul meu de vedere, numai asa pot sa urmaresc sa intervin pana la final in procesul de vindecare. Un procent considerabil din reusita unui tratament chirurgical ortopedic este recuperarea medicala.

Centrul de recuperare CENTROKINETIC i-mi ofera in cel mai profesionist mod reintegrarea sociala a pacientului.

 

Cateva date despre CENTROKINETIC

Un prim pas esential in rezolvarea problemelor medicale de ordin ortopedic sau neurologic este diagnosticarea, capitol pe care Centrokinetic il dezvolta la un nivel de excelenta, pe 2 planuri:

Consultatie cu medicul specialist – prima interactiune a pacientului se face cu unul dintre medicii de renume specializati in ortopedie, neurologie, neurochirurgie si recuperare.

Imagistica – in urma consultatiei, medicul specialist poate prescrie investigatii suplimentare pentru stabilirea diagnosticului si a tratamentului optim. Suntem pregatiti pentru asta cu un centru complet de imagistica, cu aparatura de ultima tehnologie (care include RMN si ecografie musculo-scheletala). Avand toate datele, medicul specialist analizeaza particularitatile cazului si stabileste planul de tratament cu ajutor specialistului in recuperare.

Odata ce diagnosticul si planul de tratament au fost stabilite, pacientul poate incepe tratamentul. Si aici avem capabilitati complete, de la momentul diagnosticului – procedura de tratament chirurgical sau non-chirurgical, infiltratii articulare, terapie cu STEM si PRP etc – pana la mixul complet de recuperare.

Pe tot parcursul recuperarii, medicul specialist este Manager de Caz, urmarind periodic evolutia pacientului si facand ajustari ale planului de tratament atunci cand e necesar.

 

SERVICII SI BENEFICIARI

Vrem sa obtinem cel mai bun rezultat posibil pentru fiecare pacient care intra in clinica, motiv pentru care dezvoltam incontinuu expertiza echipei si capabilitatile clinicii.

 

Cu obiectivul de a ajunge optiunea medicala numarul 1 pentru orice pacient cu probleme motorii, de la prima vizita la medic pana la iesirea din recuperare, oferim urmatoarea serie de servicii pentru adulti:

1. Consultatie si diagnostic – pentru orice problema motorie, de mobilitate, in orice afectiuni musculo-scheletale sau neurologice
2. Imagistica – RMN si ecografie musculo-scheletala
3. Kinetoterapie – gimnastica medicala in sedinte de grup sau individuale, in cadrul unui department cu un coordonator cu 15 ani de experienta si 5.000 de pacienti recuperati complet, cu 2 sali: una destinata afectiunilor coloanei si una dedicata afectiunilor membrelor superioare si inferioare.
4. Fizioterapie – o echipa foarte experimentata, care foloseste cea mai noua si performanta aparatura de la Zimmer pentru terapii cu efect demonstrat: Rockford Kinesio Therapy, IASTM, Academia Winback, Flossing Band Therapy etc.
5. Proceduri specifice: infiltratii articulare si ecoghidate, terapii generative cu PRP si celule STEM etc

 

Dincolo de diviziunile pe proceduri, clinica e impartita si in functie de specificul pacientilor, avand, pe langa publicul adult general, si o categorie speciala:

SPORTIVI – am reusit sa reintregram in sport numerosi sportivi de performanta, printre care: Ion “Bombardierul” Pascu, cel mai important luptator MMA din Romania, operat de ruptura de ligament incrucisat anterior, Camil Moldoveanu, multiplu campion modial si european la Ju Jitsu, operat cu sutura de menisc, Ionut “Pitbull” Atodiresei, cel mai titrat sportiv roman din Kickboxing, operat si recuperat dupa o ruptura de ligament incrucisat anterior, dar si multi altii.

 

Avantajele care fac din Centrokinetic o clinica de recuperare mai buna:

ABORDARE INTEGRATA – o singura clinica pentru tot ce presupune recuperarea afectiunilor motorii – de la investigatii, consultatii de specialitate si diagnosticare pana la tratamente de recuperare sau terapii regenerative.

SUPERVIZARE si ADAPTARE – Medicul specialist, numit la noi si Manager de Caz, creeaza un protocol de reabilitare personalizat pentru fiecare pacient in parte, apoi supervizeaza periodic evolutia recuperarii.

PROTOCOALE MEDICALE – Chiar daca in Romania nu exista si nu se cer protocoale terapeutice, noi am ales sa procedam ca in afara – sa folosim ghiduri de tratament create dupa modele internationale cu succes dovedit.

ECHIPA EXPERIMENTATA – Acesta este nucleul de performanta al clinicii. Cand vine vorba de medici specialisti si de terapeuti, investim constant in participarea la cursuri si in dezvoltarea capabilitatilor care sustin pacientii atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic.